Preguntes més freqüents

Com puc fer un tràmit en línia?

Dins de cada tràmit, a la columna de la dreta, hi apareix una breu explicació sobre com fer el tràmit en línia i un botó on diu Tramitar en línia. En la majoria de tràmits, en primer lloc, cal omplir i desar a l'ordinador el model de sol·licitud específic, i llavors, una vegada dins la plataforma de tramitació en línia, adjuntar aquest document.

Com puc identificar-me per fer un tràmit en lína?

Per accedir a la plataforma de tramitació en línia, cal disposar d'algun tipus d'identificació digital:

  • Sistemes d'identificació amb contrasenya d'un sol ús. Són els més fàcils d'utilitzar, però només serveixen per a persones físiques, no per a persones jurídiques *. Els més comuns són: idCAT Mòbil, Cl@ave
  • Certificats digitals en programari. Cal instal·lar-los a l'ordinador per tal que el navegador els reconegui. Els més comuns són: idCAT Certificat, Certificat FNMT de persona física, Certificat FNMT de representant
  • Certificats digitals en targeta. Cal disposar d'un lector de targetes i instal·lar un programari específic per tal que el navegador els reconegui. El més comú és: DNI Electrònic

Podeu consultar la relació completa de tots els certificats acceptats.

* Només en el cas de les associacions, l'Ajuntament de Palafrugell admet que el president/a pugui utilitzar l'idCAT Mòbil per realitzar tràmits en nom de l'associació

Puc indicar que actuo en nom d'una empresa, associació o entitat?

Sí. Una vegada dins la plataforma de tramitació en línia, cal marcar el requadre que hi ha on diu Dades del representant. En aquest apartat cal indicar les dades de la persona representant, i a l'apartat Dades del sol·licitant / Interessat cal indicar les dades i el NIF de l'empresa, associació o entitat.

Quins sistemes operatius puc fer servir?

La plataforma de tramitació en línia funciona amb qualsevol ordinador que tingui instal·lat Windows, Mac OS o bé Linux. En el cas de dispositius mòbils, funciona tant amb Android com amb iOS, però si s'utilitza un certificat digital, caldrà en primer lloc importar el certificat al dispositiu mòbil i llavors instal·lar-ho.

Quins navegadors puc fer servir?

Si s'utilitza un sistema d'identificació amb contrasenya d'un sol ús, es pot utilitzar sense problemes qualsevol dels principals navegadors: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome o Safari.

Si s'utilitza un certificat digital (ja sigui en programari o bé en targeta) es recomana utilitzar Internet Explorer, Google Chrome o Mozilla Firefox. L'Internet Explorer i el Google Chrome reconeixen qualsevol certificat instal·lat a l'ordinador (Windows). En el cas del Mozilla Firefox, cal importar el certificat digital al repositori de certificats del Firefox. Per fer-ho, cal fer clic al botó de les opcions de configuració, escollir l'opció Avançat i fer clic al botó Visualitza els certificats i posteriorment, dins la pestanya Els vostres certificats, fer clic al botó Importa....

Si sóc usuari/a de Windows 10 puc utilitzar Internet Explorer?

Sí. El navegador per defecte de Windows 10 és Edge, però també hi ha disponible Internet Explorer. Per utilitzar-ho només hem d'escriure les paraules internet explorer al cercador que hi ha al costat del botó d'inici de Windows 10 i llavors, quan aparegui la seva icona juntament amb el seu nom, fer-hi un clic.

Puc adjuntar documents?

Sí. El format obligatori és el format PDF. En la majoria de tràmits cal adjuntar, com a mínim, el model de sol·licitud específic degudament omplert.

Si s'utilitza el navegador Internet Explorer es pot tenir algun problema a l'hora d'ajuntar documents. Per solucionar-ho, una vegada dins la plataforma de tramitació en línia, cal fer clic al botó de les opcions de configuració, escollir l'opció Configuració de la visualització de compatibilitat i llavors fer clic al botó Afegeix per tal que tot funcioni corretament.

Quina és la mida màxima que poden tenir els documents adjunts?

Cada document adjunt pot tenir una mida màxima de 10 Mb. I de manera global, tots els documents en cojunt no poden passar dels 100 Mb.

Puc adjuntar documents de més de 10 MB?

Sí. En primer lloc, cal fer el tràmit en línia sense adjuntar aquests documents que ocupen més de 10 Mb. Posteriorment, dins la Seu electrònica, cal accedir a la pàgina Enviament de documents de més de 10 Mb. Allà hi ha un formulari des del qual es poden enviar fins a 3 documents que pot ocupar cadascun fins a 100 Mb. Cal indicar en el mateix formulari el número de registre d'entrada del tràmit realitzat.

Puc consultar els tràmits que he fet amb anterioritat?

Sí, dins la plataforma de tramitació en línia es poden consultar tots aquells tràmits que s'hagin fet en línia. Per fer-ho només cal accedir a la plataforma, anar a la part superior dreta de la pàgina, on diu Carpeta ciutadana i fer clic al botó Accedeix.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons