Per fer un tràmit a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) els dimarts a la tarda (a partir de les 13.00h) cal demanar cita prèvia. Demaneu-la a seu.palafrugell.cat/tramits/cita-previa o trucant al telèfon 972 613 100

Quota reduïda de la taxa d'escombraries per ús de la Deixalleria municipal i/o d'un compostador

En termini

Què és?

L'Ajuntament, amb l'objectiu de fomentar el reciclatge i l'aprofitament de materials, fomentar el compostatge casolà, i també un ús regular i correcte del servei de recollida porta a porta domiciliària, aplica una quota reduïda de la taxa d'escombraries a aquells particulars que en facin ús.

Es poden obtenir bonificacions per la utilització de:

  1. Deixalleria municipal. Reducció del 30% sobre la quota per als particulars que acreditin un ús regular durant tot un any de la deixalleria municipal, amb un mínim de 6 entregues a l'any, les quals hauran de ser residus no contemplats en els contenidors de recollida selectiva al carrer (paper, cartró, vidre i envasos). Per acreditar l'ús regular s'aplicaran els següents criteris: les entrades de residus efectuades durant la mateixa setmana es comptaran com a una única entrada; les 6 entrades hauran d'estar distribuïdes en un mínim de 4 mesos.
  2. Ús de compostador. Reducció del 25% sobre la quota per als particulars que des de fa més d'un any participin a la campanya municipal de foment del compostatge o que des de fa més de sis mesos facin autocompostatge per pròpia iniciativa. En ambdós casos serà necessari haver informat a l'Àrea de Medi Ambient.
  3. Ús de compostador + Deixalleria Municipal. Reducció del 60% sobre la quota per als particulars que compleixin a la vegada els requisits establerts en els dos apartats anteriors.

Qui ho pot demanar?

Qualsevol particular que compleixi algun dels requisits esmentats anteriorment.

Com es fa?

Si només s'ha fet ús de la Deixalleria Municipal, la bonificació s'aplicarà automàticament sense que calgui presentar cap sol·licitud. Cal disposar de la targeta que es lliura a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), que permet acreditar les entregues a la Deixalleria.

Per a les bonificacions de Ús de compostador i Ús de compostador + Deixalleria municipal, el tràmit es pot fer presencialment o bé en línia des d'aquesta mateixa pàgina. Cal presentar la documentació següent:

  • Model de sol·licitud
  • Fotografia on es vegi la part superior del compost, amb les tapes superiors del compostador obertes (vegeu un exemple)
  • Fotografia on es vegi la part lateral del compost, amb les tapes laterals del compostador obertes (vegeu un exemple)

On es fa presencialment?

Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC)

Plaça de l'Església, 8 (Can Rosés)
17200 Palafrugell

Horari

Dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 08.30 a 13.00 h
Dimarts, de 08.30 a 18.00 h (excepte Setmana Santa, juliol, agost i Nadal, que serà fins a les 13.00 h)
Per ser atès/a els dimarts a la tarda, a partir de les 13.00h, cal demanar cita prèvia

Quan es fa?

Per l'aplicació de la quota reduïda serà requisit indispensable que la documentació acreditativa es presenti abans del 31 de gener de l'exercici posterior al que es sol·liciti la seva aplicació.

Quin cost té?

El tràmit és gratuït.

Temps de tramitació

El termini màxim per resoldre una sol·licitud, si en el seu procediment no s'indica el contrari, és de tres mesos a comptar des de la data de presentació de la mateixa.

Representació

Si s'actua per mitjà d'un representant caldrà acreditar la representació per alguna de les formes següents:

  • Inscripció de la representació al Registre d'apoderaments.
  • Presentació per via electrònica del model de representació o bé d'una escriptura de poders amb signatura electrònica per part del representat.
  • Presentació per via presencial (a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament o per qualsevol dels mitjans admesos a l'article 16.4 de la Llei 39/2015) del model de representació o bé d'una escriptura de poders amb signatura manuscrita per part del representat.

La representació pot referir-se a un tràmit en concret o a tots els tràmits que es fan davant l'Ajuntament.

Observacions

L'aplicació de la tarifa reduïda es realitzarà mitjançant la devolució de l'import que correspon a la diferència entre la quota reduïda i la quota normal que s'hagi satisfet (de manera conjunta amb la factura del subministrament d'aigua).

Una vegada aprovada per l'Ajuntament l'aplicació de la quota reduïda, es procedirà a retornar als beneficiaris la diferència entre l'import satisfet i l'import de la quota reduïda.

Informació sobre la Deixalleria Municipal

Dades de contacte
Camí vell de Tamariu, s/n
17200 Palafrugell
Telèfon 972 306 186

Horari
De dilluns a dissabte, de 8 a 13 h i de 15 a 20 h, tot l'any
Diumenges i festius, tancat

Què s'hi pot dur?
Ferralla, ferralla electrònica, fusta, làmpades fluorescents, mobles, matalassos, neveres, olis vegetals i minerals, paper i cartró, piles, bateries, pneumàtics, residus especials (aerosols, pintures i dissolvents, àcids, radiografies), restes de poda, runes i altres residus de la construcció, vidre i envasos.

La informació que us donem té únicament caràcter orientatiu. Així doncs, no modifica ni substitueix les disposicions normatives que regulen els diferents procediments administratius, per tant, no pot originar drets o obligacions que no estiguin previstos per la legislació.

Com es fa la tramitació en línia?

1 Ompliu el model de sol·licitud i el deseu al vostre ordinador

2 Si heu d'adjuntar altres documents, el format obligatori és PDF

3 Accediu a la tramitació en línia (necessitareu un certificat digital com l'idCAT, l'idCAT Mòbil, el DNI electrònic...)

4 Ompliu i envieu el formulari en línia i hi adjunteu el model de sol·licitud que heu desat anteriorment i també la resta de documents

5 Si heu d'adjuntar documents més grans de 50 Mb, podeu fer-ho mitjançant l'enllaç que trobareu més avall. En primer lloc cal haver tramitat la sol·licitud en línia

Tramitació en línia

Heu de presentar documents grans?

Presentació de documents de més de 50 Mb

Darrera actualització

dimarts, 19 setembre 2023 11:54

Teniu problemes a l'hora de fer un tràmit en línia? Consulteu les Preguntes més freqüents

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons