Teniu problemes a l'hora de fer un tràmit en línia? Consulteu les Preguntes més freqüents

Quota reduïda de la taxa d'escombraries per ús de la Deixalleria municipal i/o d'un compostador

Què és?

L'Ajuntament de Palafrugell, amb l'objectiu de fomentar el reciclatge i l'aprofitament de materials mitjançant les instal·lacions de la Deixalleria municipal i fomentar el compostatge casolà, aplica una quota reduïda de la taxa d'escombraries a aquells particulars que en facin ús.

Tipus de quotes reduïdes

  1. Reducció del 30% sobre la quota per als particulars que acreditin un ús normal i regular durant tot un any de la Deixalleria municipal, amb un mínim de 6 entregues a l'any, les quals hauran de ser residus no contemplats en els contenidors de recollida selectiva al carrer (paper, cartró, vidre i envasos). A partir de 2019, l'aplicació d'aquesta reducció es farà automàticament. Per això, caldrà que disposeu d'una targeta d'usuari que haureu de presentar cada vegada que aneu a la Deixalleria. Per a més informació sobre com obtenir la targeta d'usuari, dirigiu-vos a l'OAC de l'Ajuntament.
  2. Reducció del 25% sobre la quota per als particulars que acreditin participar des de fa més d'un any a la campanya municipal de foment del compostatge o que des de fa més de sis mesos facin autocompostatge per pròpia iniciativa. En tots dos casos serà requisit indispensable que s'informi per part de l'àrea municipal de Medi Ambient.
  3. Reducció del 60% sobre la quota per als particulars que compleixin a la vegada els requisits establerts en els dos apartats anteriors. Per a l'aplicació d'aquesta reducció serà obligatori que s'acrediti en la mateixa petició el compliment dels requisits.

Qui ho pot demanar?

Qualsevol particular que compleixi algun dels requisits esmentats anteriorment.

Com es fa?

El tràmit es pot fer presencialment o bé en línia des d'aquesta mateixa pàgina. Per a l'aplicació de la quota reduïda corresponent a l'exercici 2018, cal presentar la documentació següent:

  • Model de sol·licitud
  • Còpia de la factura del subministrament d'aigua corresponent al 3r trimestre

En els casos d'ús de la Deixalleria municipal, és imprescindible que es presenti l'original de la fitxa d'acreditació d'ús de la mateixa. En cas de pèrdua de la fitxa no es podrà sol·licitar la devolució de la taxa d'escombraries.

On es fa presencialment?

Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC)

Avinguda de Josep Pla, 9
17200 Palafrugell

Horari

Dilluns, dimecres i divendres, de 08.30 a 13.30 h
Dimarts i dijous, de 08.30 a 18.00 h (excepte del 16 de juliol al 31 d'agost que serà fins a les 13.30 h)
  • 972 613 100

Quan es fa?

Per a l'aplicació de la quota reduïda corresponent a l'exercici 2018, serà requisit indispensable que la documentació acreditativa es presenti abans del 30 de juny de 2019.

A partir de 2019, la bonificació per ús de la Deixalleria s'aplicarà directament a principi de l'any següent sense que calgui sol·licitar-la expressament. En el cas dels rebuts domiciliats, la devolució es farà a favor de la persona titular del compte, i en els no domiciliats, es farà a favor de qui reculli la targeta d'usuari.

Quin cost té?

El tràmit és gratuït.

Temps de tramitació

-

Representació

Si s'actua per mitjà d'un representant caldrà acreditar la representació per alguna de les formes següents:

  • Presentació per via electrònica del model de representació o bé d'una escriptura de poders amb signatura electrònica per part del representat.
  • Presentació per via presencial (a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament o per qualsevol dels mitjans admesos a l'article 16.4 de la Llei 39/2015) del model de representació o bé d'una escriptura de poders amb signatura manuscrita per part del representat.

La representació pot referir-se a un tràmit en concret o a tots els tràmits que es fan davant l'Ajuntament.

Observacions

L'aplicació de la tarifa reduïda es realitzarà mitjançant la devolució de l'import que correspon a la diferència entre la quota reduïda i la quota normal que s'hagi satisfet (de manera conjunta amb la factura del subministrament d'aigua).

Una vegada aprovada per l'Ajuntament l'aplicació de la quota reduïda, es procedirà a retornar als beneficiaris la diferència entre l'import satisfet i l'import de la quota reduïda.

Informació sobre la Deixalleria Municipal

Dades de contacte
Camí vell de Tamariu, s/n
17200 Palafrugell
Telèfon 972 306 186

Horari
Del 16 d'octubre al 31 de març
De dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dissabte, de 9 a 19 h
Diumenges i festius, tancat
De l'1 d'abril al 15 d'octubre i Setmana Santa
De dilluns a divendres, de 8 a 21 h
Dissabte, de 9 a 21 h
Diumenges i festius, tancat

Què s'hi pot dur?
Ferralla, ferralla electrònica, fusta, làmpades fluorescents, mobles, matalassos, neveres, olis vegetals i minerals, paper i cartró, piles, bateries, pneumàtics, residus especials (medicaments, aerosols, pintures i dissolvents, àcids, radiografies), restes de poda, runes i altres residus de la construcció, vidre i envasos.

La informació que us donem té únicament caràcter orientatiu. Així doncs, no modifica ni substitueix les disposicions normatives que regulen els diferents procediments administratius, per tant, no pot originar drets o obligacions que no estiguin previstos per la legislació.

Com es fa la tramitació en línia?

1 Ompliu el model de sol·licitud i el deseu al vostre ordinador

2 Si heu d'adjuntar altres documents, el format obligatori és PDF

3 Accediu a la tramitació en línia (necessitareu un certificat digital com l'idCAT, l'idCAT Mòbil, el DNI electrònic...)

4 Ompliu i envieu el formulari en línia i hi adjunteu el model de sol·licitud que heu desat anteriorment i també la resta de documents

5 Si heu d'adjuntar documents més grans de 10 Mb, podeu fer-ho mitjançant l'enllaç que trobareu més avall. En primer lloc cal haver tramitat la sol·licitud en línia

Tramitació en línia

Heu de presentar documents grans?

Presentació de documents de més de 10 Mb

Darrera actualització

dimecres, 23 gener 2019 08:28

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Institut de Mitjans de Comunicació Pública de Palafrugell
Institut Municipal d'Esports de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Fundació Palafrugell Gent Gran
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons