Ajuts per a la rehabilitació d'habitatges

En termini

Què és?

La Generalitat de Catalunya ofereix els següents tipus d'ajuts per a la rehabilitació.

Subvencions d'accessibilitat per a persones grans. Es tracta de subvencions per a les actuacions en matèria d'accessibilitat universal a l'habitatge per a persones grans, amb discapacitat i/o en situació de dependència.

Subvencions per rehabilitar els edificis de tipologia residencial dels barris del parc públic d'habitatges (ascensors). Es tracta de subvencions per a obres de millora de l'eficiència energètica, la sostenibilitat, la conservació, la millora de la seguretat i de l'accessibilitat d'edificis ubicats en barris gestionats per l'Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Subvencions per a obres d'arranjament a l'interior dels habitatges per a les persones grans. Es tracta de subvencions per a les obres d'arranjament a l'interior dels habitatges per a les persones grans.

Ajuts europeus per a la millora de l'eficiència energètica dels habitatges (Next Generation). Es tracta de subvencions per a la rehabilitació energètica dels edificis residencials, i també per a la construcció d'habitatges de lloguer social en edificis energèticament eficients.

Ajuts a la rehabilitació rural i de muntanya. Es traca de subvencions per a la rehabilitació d'edificacions residencials buides, de titularitat pública o privada, per tal de fomentar el repoblament en entorns rurals i de muntanya de Catalunya, i per atreure i fixar població en aquests entorns.

Qui ho pot demanar?

Aquests ajuts poden ser demanats per les persones titulars dels habitatges, i en alguns casos també per les juntes de propietaris.

Com es fa?

Les sol·licituds es poden presentar en línia, utilitzant els enllaços que hi ha en aquesta mateixa pàgina, o bé de manera presencial a l'Oficina Municipal d'Habitatge.

Qui té l'obligació de tramitar en línia?

Les persones jurídiques (societats, associacions, etc.) i també les persones que exerceixin una activitat professional que requereixi col·legiació obligatòria (advocats, procuradors, enginyers tècnics, arquitectes, metges, etc.) estan obligades a relacionar-se amb l'Ajuntament a través de mitjans electrònics per a la realització de qualsevol tràmit.

On es fa presencialment?

Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Carrer de Martí Jordi Frigola, locals 38 i 39 (Centre Comercial Les Palmeres)
17200 Palafrugell

Horari

Dilluns, dimecres, dijous i divendres de 9 a 13 h, i els dimarts de 9 a 18 h (excepte del 15 de juny al 15 de setembre, en què no s'obrirà a la tarda)
  • Telèfon 972 300 708

Quan es fa?

Cadascuna de les subvencions té el seu propi termini. Podeu consultar aquests terminis a la pàgina de la Generalitat sobre els Ajuts a la rehabilitació.

Quin cost té?

Aquests tràmits d'ajuts no tenen cap cost.

Temps de tramitació

El termini de concessió de les subvencions varia en funció del tipus de subvenció que es demani.

Representació

Si s'actua per mitjà d'un representant caldrà acreditar la representació per alguna de les formes següents:

  • Inscripció de la representació al Registre d'apoderaments.
  • Presentació per via electrònica del model de representació o bé d'una escriptura de poders amb signatura electrònica per part del representat.
  • Presentació per via presencial (a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament o per qualsevol dels mitjans admesos a l'article 16.4 de la Llei 39/2015) del model de representació o bé d'una escriptura de poders amb signatura manuscrita per part del representat.

La representació pot referir-se a un tràmit en concret o a tots els tràmits que es fan davant l'Ajuntament.

Observacions

La informació que us donem té únicament caràcter orientatiu. Així doncs, no modifica ni substitueix les disposicions normatives que regulen els diferents procediments administratius, per tant, no pot originar drets o obligacions que no estiguin previstos per la legislació.

Com es fa la tramitació en línia?

1 Escolliu el tipus d'ajut que voleu sol·licitar

2 Feu clic al botó d'iniciar el tràmit per Internet (necessitareu un certificat digital com l'idCAT, l'idCAT Mòbil, el DNI electrònic...)

Darrera actualització

divendres, 08 març 2024 13:43

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons