Avís important: a partir del 25 de maig es poden fer tràmits de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) només amb cita prèvia. Recordeu que és obligatori l'ús de mascaretes. Podeu demanar cita prèvia trucant al telèfon 972 613 100 extensió 1011 (de 08.00 a 14.30 h) o bé en línia a través dels enllaços següents:

Ajuts a les famílies per reactivar el comerç de Palafrugell

Fora de termini

Què és?

Aquests ajuts tenen com a objectiu ajudar a les famílies de Palafrugell i reactivar el sector del comerç al municipi, pels efectes causats per la pandèmia de la COVID-19 i la declaració de l'estat d'alarma. Els comerços beneficiaris d'aquests ajuts han hagut d'estar tancats durant l'estat d'alarma o bé veure reduïts els seus ingressos.

L'ajut, de caràcter universal, consisteix en un ajut directe a les unitats familiars empadronades a Palafrugell en data 31 de desembre de 2019. Es donarà un ajut per habitatge, de la manera següent:

  • Per habitatge de fins a 2 persones: un ajut d'entre 10 i 20 euros
  • Per habitatge de més de 2 persones: un ajut d'entre 20 i 40 euros
  • Per habitatge amb persones en situació d'atur o ERTO, o situació de vulnerabilitat: un ajut d'entre 40 i 80 euros

Com es fa?

L'ajut es donarà automàticament a totes les unitats familiars de Palafrugell, per tant, no cal demanar-lo. Només les persones que estiguin en situació d'atur, ERTO o pensió no contributiva ho han de comunicar a l'Ajuntament, del 29 de juny al 7 d'agost, per tal de rebre l'ajut.

Existeixen diferents canals per comunicar que s'està en situació d'atur, ERTO o que es rep una pensió no contributiva:

  • Per Internet, omplint el formulari que trobareu a continuació, adjuntant la documentació que acrediti la situació d'atur, ERTO o de rebre una pensió no contributiva, i fent clic al botó Registra't.
  • Presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), a l'Avinguda de Josep Pla número 5, de dilluns a divendres, de 09.00 a 13.00 h.

Quina documentació cal presentar?

  • En cas d'estar en situació d'atur, caldrà aportar la còpia de la targeta DARDO del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).
  • En cas d'estar inclòs en un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), caldrà aportar un Informe de Dades de Cotització - Treballadors per compte aliè (IDC).
  • En cas de beneficiaris de pensió no contributiva, caldrà aportar la resolució de l'atorgament o altra documentació que acrediti el seu atorgament.

Formulari d'acreditació de situació d'atur, ERTO o rebre una pensió no contributiva

Quan es fa?

El termini per acreditar la situació d'atur, ERTO o de rebre una pensió no contributiva, serà 29 de juny al 7 d'agost de 2020, ambdós inclosos.

Observacions

Com es pot gastar l'ajut assignat?

Una vegada finalitzat el termini de comunicació, s'enviarà una carta informant de la campanya, de l'ajut assignat i del DNI, NIE o Passaport que s'haurà de presentar per tal d'utilitzar el servei, que es correspondrà amb el de la persona principal de la unitat de convivència.

En quins comerços es pot gastar l'ajut?

La llista dels comerços adherits a la campanya es podran consultar a l'aplicació que s'informarà a l'esmentada carta i al web de l'Ajuntament. Es recomana fer el registre en aquesta aplicació per tal de saber quin import es té assignat i el saldo que queda.

Els comerços adherits a la campanya demanaran el DNI, NIE o Passaport de la persona que ha rebut l'ajut i farà efectiu el descompte de la compra.

Quan es pot gastar l'ajut?

Des de l'1 de setembre fins al 31 d'octubre de 2020.

Darrera actualització

dilluns, 10 agost 2020 10:51

Teniu problemes a l'hora de fer un tràmit en línia? Consulteu les Preguntes més freqüents

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons